Příští rok v létě (05-09) se chystám na 8-9 dní do střední Asie. Představa je přiletět do Astany, přesunout se do Almaty. Skouknout nejhezčí prostitutky a pak se vydat maršrutkou do Biškeku, k jezeru a možná i do hor. Odlet pak z Almaty zpět do Evropy. Není tam v květnu/září ještě/už příliš zima? - Poletím jen s kabelkou (tarif lowcost). Je tam nějaká zajímavá varianta přesunu po zemi mezi Astanou a Almaty kde bude něco zajímavého k vidění? (jinak letadlo stojí cca 700 czk ow). Postačuje na to týden (so-ne) nebo je to vhodnější na déle? .

Kazachstán Kyrgyzstán s UIA

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Příští rok v létě (05-09) se chystám na 8-9 dní do střední Asie. Představa je přiletět do Astany, přesunout se do Almaty. Skouknout nejhezčí prostitutky a pak se vydat maršrutkou do Biškeku, k jezeru a možná i do hor. Odlet pak z Almaty zpět do Evropy.

 Není tam v květnu/září ještě/už příliš zima? - Poletím jen s kabelkou (tarif lowcost).

 Je tam nějaká zajímavá varianta přesunu po zemi mezi Astanou a Almaty kde bude něco zajímavého k vidění? (jinak letadlo stojí cca 700 czk ow).

 Postačuje na to týden (so-ne) nebo je to vhodnější na déle?
0

Počasí - Květen/září je v pohodě, kolem 20 stupňů, spíš i víc, to bude bez problémů i v horách.

Mezi Astanou a Almaty je brakické jezero (zjednodušené napůl sladké, napůl slané) Balchaš, ale jak je to s dopravou netuším, ale prochází okolo trať Astana-Almaty, tak by to možná nějak vymyslet šlo.

0 Citovat

Myslím, že je lepší letět rovnou do Almaty. Ušetříš čas a (snad) i peníze. Je teda fakt, že do Almaty moc akce nejsou...

0 Citovat

Cenově to vyjde nastejno a chci vidět Astanu.

0 Citovat

Astana-Almaty - bud nocnym vlakom, tie Turpany nevyzeraju zle, alebo ked kupis dopredu tak Bek Air ma ceny okolo 30 euro.

Ale ak chces nieco medzi, tak to vidim na beach life pri jazere Balkash

https://goo.gl/maps/YX5by4YJej22


@mirjur - takto daleko dopredu sa daju pekne ceny s UIA najst, my mame takto 9/2018 BTS-KBP-ALA a naspat TSE-BUD s Wizz spolu za cca 80 euro

0 Citovat

@tonic: tak to je hodně dobré

0 Citovat

Ja bych chtel do jedne z techto zemi letos, plus pripadne jeste Armenie nebo Azerbajdzan pripada v uvahu. Bohuzel, prijatelne letenky jsem s UIA loni na podzim promarnil :-(. Mne by spis zajimalo, zda ma vubec smysl delat nejaky road trip po Kazachstanu (samozrejme asi ne uplne cely :-)). Zda je tam co videt, letecky presun je fajn, ale clovek o dost prijde. Take jsem se docet, ze v Kazachstanu obzvlaste buji policejni korupce a pokuty za nic, coz by mohl byt take velky opruz..

0 Citovat

tam hlavne je problem najst normalnu autopozicovnu...tiez som len tak priebezne pozeral nieco v Almate, ale bud to je drahe, alebo kilometrovy limit. Ale ideme traja a ak  budu rovnake ceny ako v Astane, kde 80km taxikom stalo 10 euro, tak to auto v okoli Almaty nebudeme ani riesit. 

0 Citovat

V Astane jsem nasel nejaky mistni pujcovny pres google co vypadaly solidne a mely vic dobrych recenzi. Cena auta se dala, treba ten velkej Mercedes co vypada jako tank za 16k na 2 tydny. Ovsem rustinou moc neholduje a tak nevim, zda tam bylo kilometrovy omezeni nebo ne.

0 Citovat

UIA predava letenky na tejto trase aj s jedlom. To vsetko za 29,9 € ... no nekup to :D po vietnamskej 10 hodinovej terigacke sa busom z Ho Chi Minh do Nha trang som upustil od vlaku do Astany.  Atrakcia sme boli aj vo Futa buse, ale kedze nikto nevedel anglicky, tak bola nuda. Bek Air ma celkom dobre hodnotenia a je len o cca 14€ drahsi ako nocny lezadlovy vlak ... + usetrenych 14 h casu.

Bude stacit na Astanu necele 2 dni? Snazim sa uz tiez pomaly davat itinerar dokopy ...
0 Citovat

Jinak na trase Astana - Almaty ještě operuje Qazaq Air (http://www.flyqazaq.com/en), ow letenky za 900 Kč, létají hlavně kratší trasy. 

Z Karagandy do Zhezkazganu se dá letět Yakovlevem 40, letenky za 12000 tenge, cca 800 Kč. Letenky se dají koupit jedině na místě http://zhezair.com/


0 Citovat

urcite 2 dni postacia, na moderne centrum s Bayterekom tak pol dna, navstivit pyramidu, v lete trochu pozriet parky, Centralnyj bazar, mozno EXPO gulu a vybavene. 

0 Citovat

neda mi to a zeptam se, jaky ma ucel trasa z Karagandy do Zhezkazganu?

0 Citovat

Yak40 :)

0 Citovat

Ivo napsal(a):

neda mi to a zeptam se, jaky ma ucel trasa z Karagandy do Zhezkazganu?

Myslím, že ten účel bude spíš někde na pomezí zážitku ;-)

0 Citovat

Zazitek super! Jen nechapu, proc je ta trat provozovana? :-)


Dale by me zajimalo, zda by stalo za to navstivit oblast kolem Aktau? A pripadne, zda tam tez neco leta z Astany/karagandy/almaty? 
0 Citovat

Aktau mam v plane po  objaveni par Google panoramatickych fotiek :)

https://goo.gl/maps/82SQaXV4apk

https://goo.gl/maps/HVR8J857WHq

lieta tam vela vnutrostatnych liniek

0 Citovat

Tak nejak z geograficke polohy jsem tusil, ze tu bude pekny kout sveta, ale ze az tak.. :-). A zjistil jsi uz orientacni ceny? Koukam, ze jsi asi tak o 3 kroky dal nez ja totiz :-).

0 Citovat

tak ja tiez najskor o rok to mozem navstivit. Ak bude este fungovat linka Budapest-Astana, tak to vidim na predlzeny vikend :D

otocka z Astany kludne okolo 60-70 euro, pozicat auto a pobehat to. Tam hlavne to auto bude asi vyzva.

0 Citovat

To jsou pekny ceny. Lita to neco zajimavyho? :-) Auto se vzdy nejak posefuje.. v Tuzle jsme napriklad meli auto od typka pres airbnb :-D

0 Citovat

tam uz len standardne zapadne stroje lietaju :))

0 Citovat

No tak informace o znovuobnovení provozu Zhezair mě velmi mile překvapila! V době mé návštěvy byla celá flotila uzeměna. Že bych si na rok 2019 střihl znovu Kazachstán...? :D

0 Citovat

Ked uz sa tu o tom klabosi, co si myslite o velkom road-tripe po strednej azii? V obytnom sprinteri 4x4? Samozrejme cesta je to dlha a muselo by sa ist na dlho aby sa to oplatilo. Ale skor ma zaujima - je to pritaz ked chce clovek chodit na dlhsie treky (3-7 dni), v zmysle nutnosti vracania sa na to iste miesto alebo sa da spravit loop? A bude tam to auto este stat ked sa vratime? :) Vzdialenosti predpokladam, ze budu aj "na mieste" obrovske. A nejake dalsie poznamky k autu?


Chceli by sme hlavne do prirody a zobrat aj psa. Vstupy do krajin so psom by mali byt ok, ale co ich postoj k nim? A je tam nejaka vyssia koncentracia tulavych? Myslim si, ze v tychto krajinach by nemala, ale prd o tom viem :)


Tak co, je to uplna hovadina, alebo len trosku? :)

0 Citovat

Z mého pohledu, pokud se chceš někam přiblížit, potřebuješ opravdový off road, stará škola, tedy s připínatelným nebo permanentním 4x4 a redukcí. Jinak do opravdových hor nemáš šanci a musíš stejně využít místní přepravu. Moje poslední zkušenost z KG. Pokud chceš jen tak to turisticky projet, tak no probs...

0 Citovat

To se ti nikdy nevyplatí, už jen kvůli obrovské ztrátě času. Jsou tam laciné letenky i ubytování. A střední Asie jsou hlavně stepi kde nic není a obrovské vzdálenosti. Na místě funguje laciná doprava maršrutkami, popřípadě se dá domluvit s místními na dopravě na odlehlejší místa. To je asi tak praktické jako ta parta co sebou tahá ty trabanty a jen za přepravu platí násobek toho co by stálo na místě půjčení offroadu. Tohle dává smysl třeba na Aljašce.

0